Eveniment

Topul celor mai citite articole de astăzi

Topul celor mai citite articole de astăzi
22.09.2014, 18:00 127

Zece semne care anunţă un dezastru financiar global

Încetinirea economiei chi­neze, a doua ca mărime din lume, scăderea preţurilor anumitor materii prime, printre care fierul şi petrolul, supraevaluarea pieţei americane de capital şi scăderea brutală a acţiunilor companiilor de tehnologie sunt câteva din cele zece semne despre care publicaţia britanică The Telegraph scrie că anunţă un dezastru financiar global.

 
 
Gabriel Comănescu, omul de afaceri constănţean care controlează compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere, analizează o investiţie de 600 de milioane de dolari într-o plat­for­mă de foraj la mare adâncime (deep water - engl.).
 
 
Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) cu cinci puncte procentuale la angajatori va fi în cele din urmă aplicată din octombrie, după „epopeea“ legislativă din ultimele luni, şi ar putea să ducă la creşterea salariilor angajaţilor cu circa 4% sau la majorarea investiţiilor companiilor, cu impact asupra creării de noi locuri de muncă.
 
 
Întrebarea adresată antreprenorilor români – care sunt problemele voastre acum? Nu avem vânzări, nu avem piaţă internă (un antreprenor din Lugoj), nu avem personal calificat pentru că s-au distrus şcolile profesionale (antreprenor din Timişoara), nu avem o strategie naţională, nu ştim încotro ne ducem şi să ne ducem, nu putem singuri (antreprenor din Timişoara), lipsa capitalului, nu suntem capitalizaţi (antreprenor din Oradea).
 
 
România este pentru a cincea oară în ultimul deceniu pe al doilea loc la producţia totală de porumb în UE, după Franţa. Fermierii locali strâng în medie 4,4 tone/hectar de pe 2,6 milioane de hectare, iar francezii 9,5 tone/hectar de pe 1,7 milioane de hectare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO