Eveniment

Topul celor mai dinamice companii din Muntenia si Oltenia

Topul celor mai dinamice companii din Muntenia si Oltenia

Ziarul Financiar si Enterprise Investors au desemnat firmele Casa Noastra Dolj, Artsani din Ploiesti si Romvag din Caracal ca fiind cele mai dinamice din Muntenia si Oltenia

Autor: Bogdan Alecu

15.10.2008, 20:10 206

Compania Casa Noastra, detinatoarea brandului de tamplarie PVC QFort din judetul Dolj, alaturi de compania de comert cu amanuntul Artsani din Ploiesti si Romvag din Caracal, societate comerciala de constructie si reparatii vagoane de marfa, au fost desemnate cele mai dinamice firme din Muntenia si Oltenia, cu rate medii anuale de crestere a afacerilor aproape 100% in ultimii 3 ani.

Ziarul Financiar a organizat ieri la Craiova in parteneriat cu societatea poloneza de administrare de fonduri de investitii Enterprise Investors evenimentul "Topul celor mai dinamice companii din Muntenia-Oltenia 2008", in cadrul caruia au fost decernate premii pentru primele trei companii din topul realizat de ZF.
Producatorul de tamplarie PVC Casa Noastra a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de peste 43 mil. lei, care a crescut la 73 mil. lei in 2007, in timp ce numarul angajatilor s-a dublat la aproape 700 de persoane.
Castigatorii au fost desemnati din peste 200 de companii de talie medie si mare din zona Muntenia-Oltenia care au indeplinit criteriile de selectie - sa fi obtinut profit net in 2007, cifra de afaceri de anul trecut sa fi fost de peste 40 de milioane de lei, iar numarul de angajati sa fie de peste 30.
Au fost excluse din acest top companiile care activeaza in domeniile servicii financiare, investitii imobiliare si jocuri de noroc. In ultimii ani cresterea economica a regiunii a fost generata in principal de domeniile materialelor plastice, al comertului cu amanuntul si cel al constructiei si reparatiilor de vagoane, potrivit cercetarii realizate de Ziarul Financiar impreuna cu Enterprise Investors.
"Criza financiara, care a afectat atat economia SUA, cat si pe cea europeana, a afectat sumele care sunt platite la achizitiile de companii, acestea fiind finantate prin credite, care nu mai sunt acordate la fel de usor de catre banci. Beneficiile pe care le poate aduce un fond de tip private-equity sunt experienta in management atat pe partea financiara, cat si pe cea operationala", a spus Cristian Nacu, partener in cadrul Enterprise Investors. El a adaugat ca investitiile fondurilor administrate de societate au multiplicat in medie de 2,5 ori banii investiti, iar de aceasta crestere au beneficiat inclusiv antreprenorii care au ramas parteneri in afacere pana la momentul exitului. Enterprise Investors a fost infiintata in 1990 la Varsovia, dupa care in 2004 a inceput extinderea, prin deschiderea unui birou la Bucuresti in 2004 si la Bratislava in 2007.
Un plus de dinamism companiilor din zona va fi adus de investitia Ford de la Craiova si venirea partenerilor traditionali ai producatorului american de autovehicule, conform reprezentantilor Ford.
"Investitiile Ford Europa in uzina vor ajunge in urmatorii patru ani la 675 de milioane de euro, in timp ce cheltuielile efective ale companiei vor fi de pana la 1 miliard de euro dupa 2012", a spus Nadia Crisan, managing director in cadrul McGuireWoods Romania, firma de PR care ofera consultanta Ford Romania.
"Venirea Ford la Craiova nu va determina numai cresterea numarului angajatilor uzinei, de la 3.900 cati sunt in prezent la 7.000, ci si infiintarea a peste 30.000 de locuri de munca la furnizorii Ford", a spus Ion Prioteasa, presedintele consiliului judetean Dolj. In vederea modernizarii infrastructurii municipiului Craiova, se vor investi peste 40 de milioane de lei, potrivit lui Antonie Solomon, primarul orasului, planul fiind extins la intreg judetul Dolj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO