Eveniment

Topul oraşelor din Europa cu cel mai aglomerat trafic. Bucureştiul, campion în topul oraşelor europene după timpul petrecut în trafic

Topul oraşelor din Europa cu cel mai aglomerat trafic....

Autor: Răzvan Botea

03.08.2018, 00:05 8364

Deputatul Nicuşor Dan: O şosea de centură sănătoasă, semaforizarea inteligentă şi banda unică pentru autobuze ar putea duce la decongestionarea traficului.

Bucureştiul este al cincilea oraş la nivel mondial în topul oraşelor mari cu cele mai mari probleme ale traficului rutier, iar în topul european capitala României conduce detaşat acest clasament. În medie, bucureştenii petrec în trafic un timp suplimentar de 50%, mai mult decât în Istan­bul sau Rio de Janeiro, arată stu­diul Tom Tom Traffic Index reali­zat de compania olan­deză de navigare şi cartografiere Tom Tom.

„O soluţie pentru Bucureşti este o şosea de centură sănătoasă, în contextul în care vorbim de o pondere a traficului de tranzit de 20-30% din traficul din Bucureşti. Semaforizarea inteli­gentă care să optimizeze modul în care fluxurile de trafic trec prin intersecţii este a doua soluţie, iar a treia este optimizarea transportului în comun - o bandă unică, unde se poate, şi parcări de reşedinţă în care primăria să investească”, a declarat pentru ZF Nicuşor Dan, deputat independent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO