Eveniment

Topul sectoarelor în funcţie de creşterile salariale în ultimii 7 ani

Topul sectoarelor în funcţie de creşterile salariale...

Autor: Adelina Mihai

18.08.2015, 00:07 2874
Angajaţii din sectorul serviciilor anexe extracţiei au avut parte de cele mai mari creşteri salariale în ultimii 7 ani, de până la 114%, astfel că un sala­riat din acest domeniu a ajuns să câş­tige, în medie, circa 4.200 de lei net în luna iunie 2015, arată datele cen­tra­lizate de ZF pe baza informa­ţi­ilor de la Institutul Naţional de Statistică.

„Pe platformele de foraj sunt con­­diţii dificile de lucru, iar angajaţii lipsesc câte 2-4 săptămâni de acasă. Salariile oferite sunt aliniate cu cele de la nivel internaţional, deoarece, în caz contrar, ei pot oricând să plece în străi­­nătate pe salarii mai mari“, a ex­pli­cat Radu Petrescu, director de co­mu­ni­ca­re al Grup Servicii Petro­liere, com­panie specializată în foraj marin.

De creşteri sala­riale semnifica­ti­ve au avut parte şi angajaţii din ex­trac­ţia petrolului (+113%), din indus­tria auto (+98%), dar şi cei din sec­torul serviciilor informatice (+85%).

În topul sectoarelor cu cele mai mici creşteri salariale se află învă­ţă­mântul (+9%), administraţia publică, apărarea (+17%), sănătatea şi asis­tenţa socială (+18%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO