Eveniment

Trafic îngreunat pe DN 1, mii de turişti îndreptându-se către staţiunile de pe Valea Prahovei

Trafic îngreunat pe DN 1, mii de turişti...

Autor: Daciana Ilie

28.11.2015, 14:03 176

Traficul rutier pe DN 1 Ploieşti - Braşov se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă după-amiază, pe sensul de urcare către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Prahova, în zona Nistoreşti, pe serpentinele de la Posada şi până în staţiunile de pe Valea Prahovei se circulă în coloană, cu o viteză medie de 20-25 de kilometri pe oră, iar pe unele porţiuni de drum şoferii sunt nevoiţi să oprească şi să aştepte până când coloana de maşini se pune în mişcare.

Drumul este foarte aglomerat pe sensul către munte, în condiţiile în care mii de turişti de îndreaptă către staţiuni, unde vor petrece minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, iar pentru cei mai mulţi dintre ei sâmbătă este ziua în care iau în primire camerele la unităţile de cazare.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, peste 5.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă week-end-ul prelungit în staţiunile de pe Valea Prahovei. Conform sursei citate, în toate cele trei staţiuni - Azuga, Buşteni şi Sinaia - gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate depăşeşte 50 la sută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO