Eveniment

Tragedia din Grecia: Meleşcanu anunţă că tatăl din familia celor doi români decedaţi în Grecia va fi externat vineri

Tragedia din Grecia: Meleşcanu anunţă că tatăl din...

Autor: Alexandru Costea

12.07.2019, 11:31 4775

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a anunţat că tatăl din familia celor doi români decedaţi în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Oficialul din Guvern a spus că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei şi copilului.

"Au fost mai multe solicitări vreo 20 de apeluri care erau interesaţi să vadă familia. Familia a fost informată şi ţine legătura cu consulul nostru acolo. Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi (vineri-n.red.), tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ţine legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalităţi, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment nu avem alte informaţii în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment", a declarat, vineri, la RomâniaTV, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Meleşcanu a mai afirmat că vor fi eliberate certificatele de deces pentru mama şi copilul, un procuror ocupându-se de acest caz.

"Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru că exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama şi băiatul, se aşteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalităţile pentru transportarea lor în România. Am solicitat şi noi prin Consulat, a solicitat şi familia eliberarea ascestui certificat. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv", a spus oficialul din Executiv.

În acelaşi timp, ministrul a declarat că există o asigurare medicală în cazul familiei afectate de furtuna violentă din Grecia.

"Lucrurile merg destul de greu, fiindcă şi la nivelul Greciei şi la nivelul României există reglementări foarte ferme privind protecţia datelor cu caracter personal. Dialogul se poartă de familie cu sprijinul consulului şi dialog cu firma de asigurare românească pentru cei care au suferit această grea încercare. Am rugat şi probail în jurul prânzului vom da un comunicat de presă în legătură cu aceste chestiuni", a declarat Meleşcanu.

Cel puţin şapte persoane, inclusiv şase turişti au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităţilor locale, relatează site-ul agenţiei Reuters. Printre victime se numără şi două persoane de naţionalitate română, au anunţat autorităţile. O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO