Eveniment

Tragedie într-un spital din România: Anchetă după ce o femeie a intrat în comă la 15 minute după ce a fost externată şi a murit

Tragedie într-un spital din România: Anchetă după ce...

Autor: Loredana Ficiu

13.07.2017, 12:07 105

Elena Iordan a murit miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în urma unui atac cerebral, iar familia acesteia a depus o plângere, acuzând medicii de ucidere din culpă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Familia pacientei care a murit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a depus, joi, o plângere la Poliţie.

”Există o plângere. Spitalul Judeţean a trimis, miercuri, adresă către Poliţia Municipiului Vaslui, motiv pentru care s-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar în cursul zilei de joi familia a venit şi a făcut o plângere, prin care sesizează aspectele anunţate de spital. Plângerea va fi conexată la dosarul iniţial întocmit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Elena Iordan s-a prezentat la spital, sâmbătă dimineaţa, acuzând dureri de cap şi faptul că îi amorţise o parte a corpului. După o serie de analize, medicii de la Urgenţe au stabilit că nu se impune internarea acesteia.

La 15 minute după externare, femeia a suferit un atac cerebral într-o staţie de autobuz din Vaslui.

După patru zile în care a stat în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, medicii au anunţat decesul.

”Ne-am autosesizat, familia deocamdată nu a depus la noi nicio plângere scrisă, dar ne-am autosesizat şi avem în derulare o anchetă administrativă în urma căreia vom vedea cum trebuie să procedăm mai departe. Sâmbătă, femeia nu a fost internată în spital. S-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost consultată, evaluată şi de acolo a plecat acasă, nu a fost internată în spital. În aceeaşi zi a venit la spital şi a fost internată”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul SJU Vaslui, Ana Smaranda Rinder.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO