Eveniment

Tragedie pe o autostradă din Ungaria: Trei români morţi şi şase răniţi într-un accident, după ce un microbuz cu români a lovit un tir staţionat. Reacţia MAE

Tragedie pe o autostradă din Ungaria: Trei români...

Autor: Dana Stanila

25.07.2017, 13:17 1272

Trei români au decedat şi alţi şase au fost răniţi marţi într-un accident produs pe o autostradă din Ungaria, informează MAE. Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România.

”Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţa zilei de 25 iulie a.c. şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor 6 cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate”

Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România. Nu s-a stabilit, până în acest moment, care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului.

”Toate cele 9 victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate. De asemenea, o echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă, la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar. Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, transmite MAE.

Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria în care au murit trei români a lovit un tir staţionat pe partea dreapta a drumului, accidentul având loc marţi dimineaţa, în jurul orei 6.00, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Microbuzul avea nouă cetăţeni români la bord, inclusiv şoferul, fiind înmatriculat în Bulgaria. Autoturismul a lovit un tir înmatriculat în Polonia, staţionat pe partea dreaptă a drumului, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Trei români au decedat şi alţi nouă au fost răniţi marţi într-un accident produs pe o autostradă din Ungaria, informează MAE. Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România.

 

Reacţia MAE: 

Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţa zilei de 25 iulie a.c. şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor 6 cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate.

Toate cele 9 victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate.

De asemenea, o echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă, la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO