Eveniment

Traian Băsescu se revoltă pe Facebook: Dacă ţineţi la România, schimbaţi Guvernul!

Traian Băsescu se revoltă pe Facebook: Dacă ţineţi...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

15.11.2018, 09:32 61

"Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul! La Bruxelles şi în toate cancelariile europene importante, atmosfera despre România, imaginea ţării şi încrederea în România sunt extrem de deteriorate. Chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar lua decizia să-şi schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat iar ţara nu mai are acest timp la dispoziţie. Înţelegeţi că ţara a deraiat datorită guvernării. Soluţia politică este schimbarea imediată a guvernului fie el condus tot de PSD, dar cu miniştri noi, buni cunoscători ai problematicii europene", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Acesta a mai precizat că în Executiv ar trebui să se regăsească cei mai buni oameni care să nu fie sub influenţa taberei Dragnea-Vâlcov, iar instalarea unui alt Executiv ar da speranţă partenerilor că România revine pe un drum normal.

"În guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov. Instalarea unui nou guvern la Bucureşti ar relansa speranţa partenerilor că România va reveni pe traictoria normală. Ştiu bine care este abordarea europenilor şi înţeleg perfect că aceasta este soluţia. Vă asigur că un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeană şi soluţiile de succes pentru preşedinţia rotativă a UE dar şi observaţiile din raportul MCV în timp ce Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa", a completat fostul şef de stat.

Într-o altă postare pe reţeaua de socializare, Băsescu a spus că rezoluţia PE şi raportul MCV adoptate de oficialii europeni au ca efect reducerea investiţiilor străine, creşterea dobânzilor la credite şi rămânerea în afara spaţiului Schengen, fiecare român fiind afectat, nu doar liderii politici.

Reamintim că liderii Opoziţiei, Dan Barna, Ludovic Orban şi Eugen Tomac s-au întâlnit, miercuri la Parlament, pentru a discuta despre strategia legată de depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele USR. Intenţia partidelor de Opoziţie este să depună în Legislativ, în următoarele săptămâni o moţiunea de cenzură pentru demiterea Cabinetului Dăncilă.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

De asemenea, Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO