Eveniment

Training cu bani de la UE pentru 180 de viitori antreprenori

30.11.2009, 00:00 88

Firma de training Extreme Training din Bucuresti, care anultrecut a inregistrat o cifra de afaceri de 100.000 de euro, vaprimi fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 1 milionde lei (circa 234.000 de euro) pentru a instrui 180 de persoane indezvoltarea abilitatilor antreprenoriale.

"Proiectul promoveaza antreprenoriatul in regiuneaBucuresti-Ilfov printr-o serie de seminarii de prezentare aoportunitatilor antreprenoriale in aceasta zona, urmate de o seriede traininguri in domenii conexe initierii si gestionarii unuibusiness", spune Dan Lambescu, managerul proiectului BusinessStartUp.

Valoarea totala eligibila a proiectului Business StartUp este de1,1 milioane de lei (257.000 de euro). Proiectul a fost depus incadrul "Programului Operational Sectorial Dezvoltarea ResurselorUmane", "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si aintreprinderilor."

Implementarea se va face in trei etape, prima etapa constand inrealizarea unei campanii pentru promovarea culturii antreprenorialesi a oportunitatilor de afaceri existente in regiuneaBucuresti-Ilfov, in timp ce in urmatoarea etapa se sustin cursuripentru dezvoltarea cunostintelor teoretice si a abilitatilorpractice necesare in antreprenoriat.

"Sunt organizate sase module. Un modul are o durata de o luna sicuprinde cursurile: managementul proiectelor, dezvoltareantreprenoriala, dezvoltare manageriala si comunicarea in mediulbussines. In prezent se implementeaza primele doua etape. Primaetapa este continua pe tot parcursul proiectului, iar cea de-a douase desfasoara in perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010",precizeaza Dan Lambescu.

Ultima etapa va consta in elaborarea unui help-desk onlinepentru cei care vor sa-si deschida o afacere, iar cele mai buneidei de afaceri vor fi premiate in cadrul unui concurs online.

"In urma implementarii proiectului vor fi instruite 180 depersoane ca beneficiari directi ai cursurilor si un numar deaproximativ 2.500 de persoane ca beneficiari ai campaniei depromovare a culturii antreprenoriale si ai instrumentelor onlinepentru dezvoltare antreprenoriala. Fiecare beneficiar trebuie saurmeze intregul modul de patru cursuri, derulate pe parcursul uneiluni, existand sase grupe, fiecare a cate 30 de persoane",precizeaza Lambescu.

El spune ca prima grupa a finalizat deja modulul de cursuri inluna noiembrie, urmand ca fiecare dintre cele cinci grupe ramase saurmeze modulul lunar pana in luna aprilie 2010. "Participantii lacursuri au trecut printr-o etapa de selectie, dupa completarea unuiformular de inscriere la care au atasat o scrisoare de intentie siCV-ul. In selectie s-a tinut cont in primul rand de motivatiafiecarui aplicant si s-a urmarit respectarea unor criterii precumvarsta, sex, loc de munca, orientare sexuala, dizabilitati", spunemanagerul de proiect.

Extreme Training are 13 angajati, iar dintre acestia patrutraineri vor sustine cursurile in cadrul acestui program.

Cine ia banii:

Compania: Extreme Training, Bucuresti

Obiect de activitate: servicii de formare profesionala

Proiectul: Business StartUp

Suma pe care o primesc de la UE: 234.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 100.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO