Eveniment

Transportatorii au ajuns la un acord cu Guvernul şi renunţă la proteste

Transportatorii au ajuns la un acord cu Guvernul şi...

Autor: Oana Despa

26.04.2017, 12:35 169

Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că protestatarii au ajuns la o înţelegere cu Guvernul, în acest sens fiind semnat un protocol.

Protocolul prevede că, în maximum 30 de zile, va fi promovat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă cu privire la modificarea legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, proiect care a fost transmis în consultare prealabilă de Ministerul Transporturilor către Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

"Din cadrul legii 38 se vor scoate cele două sintagme: «în mod repetat» şi «în mod permanent». Astfel, poliţiştii, organele abilitate ale statului să ia toate măsurile legale împotriva celor care pe teritoriul României vor mai face transport neautorizat, nelicenţiat. Eu zic că am cerut lucruri pertinente, de aceea ni s-au dat atât de repede. În protocol nu cerem bani, nu cerem subvenţii, cerem ca toată lumea să respecte legea. Dacă nu se va respecta, nici nu vreau să ştiu ce se va întâmpla. Acum am venit în număr mic, dar data viitoare vor veni toate coloanele din ţară. Să nu uitaţi că legea RCA nu a ieşit nici până acum. Nu pot să spun ca UBER va fi interzis, înseamnă că toata lumea care va face transport de persoane va fi autorizată. Nu se poate face transport virtual, închid ochii şi mă trezesc la Constanţa", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Totodată, acordul încheiat de sindicalişti cu Executivul mai prevede că dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor Bucureşti-Ilfov, se va menţine deschis şi că reprezentanţii COTAR renunţă la acţiunile de protest anunţate joi şi vineri.

Câteva sute de taximetre au participat la protestul din faţa Guvernului, nemulţumiţi de "pirateria online" din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO