Eveniment

Tranzacţie de 95 de milioane de euro pe piaţa locală: Atrium a vândut Militari Shopping Center către MAS Real Estate şi îşi face exitul din România

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 12:54 2484

Grupul imobiliar Atrium European Real Estate Limited a anunţat astăzi că va ieşi de pe piaţa din România, prin vânzarea Atrium Militari Shopping Center din Bucureşti către MAS Real Estate, pentru suma de 95 de milioane de euro.

Vânzarea s-a realizat la un preţ cu 9% mai mare decât valoarea de piaţă de la sfârşitul anului. Tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul trimestrului trei din 2018.

Vânzarea Militari Shopping Center face parte din noua strategie a Atrium de a-şi rebalansa portofoliul, atât geografic, spre Polonia şi Cehia, cât şi după clase de active, unde compania îşi propune să deţină jucători mai mari, care să domine piaţa în care activează.

Compania a anunţat recent că a vândut 19 proprietăţi, adică majoritatea din Ungaria şi ca a terminat repoziţionarea portofoliului din Cehia. La începutul lunii, Atrium a semnat un acord de vânzare a Atrium Saratov din Slovacia, pentru 10,3 milioane de euro, păstrând raportul de Ă9% faţă de valoarea de piaţă de la sfârşitul anului trecut.

După aceste vânzări, 81% din portofoliul Atrium va fi reprezentat de investiţiile din Polonia şi Cehia.

„Vânzarea Atrium Militari, singurul nostru activ din România, reprezintă un alt pas important în strategia noastră de reorientarea a portofoliului către retaileri de calitate înaltă şi centre de divertisment din zone urbane puternice”, a spus Liad Barzilai, CEO al Atrium Group.

Potrivit datelor disponibile, JLL a reprezentat Atrium Real Estate în tranzacţie.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO