Eveniment

Umbrărescu a câştigat un contract de 130 mil. euro, primul din programul celor 10.000 km

Umbrărescu a câştigat un contract de 130 mil. euro, primul din programul celor 10.000 km

Autor: Ioan Dornescu

03.08.2011, 00:06 1363

Ministerul Dezvoltării a atribuit asocierii Tehnostrade -Spedition UMB, companii controlate de Dorinel Umbră­rescu, primulcontract de lucrări prin Programul Naţional de Dezvoltare aInfrastructurii, care vizează reabilitarea de drumuri din Suceavaşi Botoşani, pentru 551,9 milioane lei fără TVA (130 mil.euro).

În urma lansării licitaţiilor publice pentru atribuirealucrărilor în cadrul proiectului prioritar "10.000 km de drumurijudeţene şi de interes local", din cadrul PNDI, au fost depuseoferte pentru obiectivele de investiţii din judeţele Neamţ, Iaşi,Brăila, Galaţi, Covasna, Braşov, Bihor, Arad, Bacău, Vaslui,Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Argeş, Dolj, Gorj, SatuMare, Sălaj, Suceava, Botoşani, Hunedoara, Timiş, Vâlcea, Sibiu,Dâmboviţa, Teleorman, Prahova, Giurgiu şi Ilfov, se arată într-uncomunicat al minis­terului.

Până în prezent au fost deschise ofertele pentru pa­cheteleNeamţ-Iaşi, Brăila-Galaţi, Braşov-Covasna, Ialomiţa-Călăraşi,Pra­ho­va-Giurgiu-Ilfov, termenul pentru deschiderea tuturorofertelor fiind 10 august.

"Pentru obiectivele de investiţii din ju­deţele Tulcea,Con­tanţa, Caraş-Severin, Me­hedinţi, Cluj, Alba, Mureş, Harghita,Bis­triţa Năsăud şi Mara­mureş procedura de achiziţie publică alu­crărilor de proiectare şi execuţie va fi relansată", seprecizează în comunicat.

Pe de altă parte, instituţia arată că au fost lansateprocedurile de achiziţie publică pentru construcţia a 635 de creşeşi grădiniţe în cadrul proiectului prioritar "Mo­dernizarealocalităţilor" din cadrul PNDI. Deschiderea ofertelor se va face înperioada 11 august - 16 septembrie.

Totodată, pentru proiectul prioritar "Sisteme de canalizare,epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apă a localităţilor",parte integrantă a PNDI, în prezent se analizează documentaţiiledepuse. Până în prezent au fost avizate în cadrul Consiliuluitehnico-economic al MDRT 1.168 de obiective de canalizare şiepurare a apelor uzate şi 891 de obiective de alimentare cu apă alocalităţilor, potrivit sursei citate.

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulatîn perioada 2011 - 2020 şi va fi gestionat de ministereleDezvoltării şi Mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO