Eveniment

Un an sub semnul întrebării pentru industria oţelului şi pentru sectorul colectării şi reciclării. Veşti bune din industria de armament

Un an sub semnul întrebării pentru industria oţelului...

Autor: Carol Dan

04.01.2016, 00:04 333
Sectorul industrial a fost marcat anul trecut de o serie de evenimente negative precum prăbuşirea preţului oţelului de la aproape 500 dolari/tonă la începutul anului la 170 dolari/tonă în decembrie sau anunţul acţionarilor sud-coreeni ai Daewoo privind lichidarea companiei. Ce stă scris în stele pentru industria românească în 2016?

- Se va decide soarta şantierului naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries în acest an?

În ce timp ce unele şantiere navale din România, precum Damen Galaţi, profită de preţul redus al petrolului şi de concentrarea pieţei şi înregistrează comenzi de sute de milioane de lei, soarta celui mai mare constructor de nave de pe piaţa locală, Şantierul Naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), este incertă.

Korea Development Bank, cel mai mare acţionar al Deawoo Shipbuilding & Marine Engineering Ltd. Korea, firma care controlează DMHI, a sugerat, la mijlocul acestui an, că lichidarea companiei coreene este inevitabilă din cauza pierderilor uriaşe de 2,5 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO