Eveniment

Un angajat al CNADNR rupe tăcerea şi e dat afară: „Am cheltuit 14 miliarde de euro pe o reţea jalnică“

Un angajat al CNADNR rupe tăcerea şi e dat afară:...

Autor: Andreea Neferu

13.08.2015, 00:07 34055
Directorul adjunct de investiţii din cadrul regionalei Craiova a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Alin Mihăiţă Goga, a fost suspendat din funcţie şi va fi cercetat disciplinar după ce a participat la o emisiune televizată, unde a afirmat că autostrada Orăştie-Sibiu trebuie închisă şi reconstruită, dar şi că există o risipă de bani în cadrul instituţiei.

„Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus şi pe întreţinere, pe investiţii, reabilitări şi avem o reţea care e jalnică, pentru că totul porneşte din interior: 6.000 de oameni şi 10 la sută sunt ingineri de drumuri şi poduri“, a spus Goga în cadrul unei emisiuni televizate, difuzată la finalul lunii iulie, potrivit Mediafax.

CNADNR a arătat că fişa de post semnată de an­gajaţii CNADNR le interzice să acorde interviuri în lipsa unui mandat acordat de directorul general.

Ziarul Financiar a scris în repetate rânduri despre risipa de la nivelul CNADNR. Din 2008 până în prezent, CNADNR a avut un buget cumulat de circa 13,5 miliarde de euro, bani suficienţi pentru construirea a aproape 2.000 de kilometri de autostrăzi la un cost mediu de 7 milioane de euro/kilometru, dar România are doar 700 de kilometri de autostrăzi în prezent. Doar 430 de kilometri de autostrăzi au fost deschişi circulaţiei după 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO