Eveniment

Un bazin „ascuns” de candidaţi: 488.000 de români ar vrea să lucreze, dar nu fac nimic în acest sens

Un bazin „ascuns” de candidaţi: 488.000 de români...

Autor: Adelina Mihai

08.05.2018, 00:07 2590

♦ În 2017, 488.000 de români apţi de muncă şi-ar fi dorit să se angajeze, dar fie nu şi-au căutat de lucru sau nu au fost disponibili atunci când li s-a oferit o slujbă, fie şi-au dorit să lucreze mai multe ore, dar nu au reuşit, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică ♦ Numărul acestora este în scădere cu 72.000 faţă de perioada similară din 2016.

Cei care fac recrutări sunt însă sceptici cu privire la aceste date statistice, spunând că situa­ţiile în care întâlnesc can­didaţi dornici să lucreze, dar care nu ajung să fie angajaţi sunt foarte rare.

„Noi nu pierdem niciun candidat care vrea să lucreze, chiar dacă nu poate să înceapă lucrul atunci când le propunem. Facem follow-up, îi recontactăm atunci când avem alte joburi disponibile sau ne contactează ei. Am mai avut refuzuri, dar procentual sunt insignifiante, erau situaţii în care oamenii nu puteau să se angajeze din cauza unor probleme personale”, a explicat Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult din Timişoara. El a spus că, de regulă, un candidat primeşte trei oferte de muncă diferite de la un agent de muncă temporară, având în vedere cererile mari de angajaţi venite din partea companiilor şi a deficitului de candidaţi de pe piaţa muncii, astfel că este puţin probabil ca o persoană dornică să lucreze să nu se angajeze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO