Eveniment

Un business profitabil: La încasări de 2,2 mil. euro, primul parc cu dinozauri din România a avut profit de 720.000 euro

Un business profitabil: La încasări de 2,2 mil. euro,...

Autor: Departamentul Corespondenţi

18.07.2017, 10:08 165

Dino Parc Râşnov a avut anul trecut venituri de 9,88 milioane de lei (aproximativ 2,2 milioane de euro), în creştere cu cu aproape 40% faţă de valoare de 7,08 milioane de lei atinsă în 2015, în conformitate cu datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, şi profitul a urcat la 3,27 milioane de lei (peste 726.000 de euro), de la 3,16 milioane de lei

Parcul a fost deschis în iunie 2015, dar ideea a pornit în 2008 într-o vacanţă făcută de cei trei parteneri ai companiei HCR SRL din Sfântu Gheorghe, cea care administrează Dino Parc. Erau în Germania şi au vizitat un parc tematic cu dinozauri de acolo. Aşa că au început să scrie un proiect pentru finanţare europeană, au petrecut nopţi întregi la ADR în Alba Iulia, iar la final au primit finanţarea de 5 milioane de euro.

Adrian Apostu, unul dintre asociaţi, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, pentru atragerea turiştilor, în ultimii doi ani, în Dino Parc Râşnov s-au dezvoltat diferite activităţi. Deşi a fost deschis cu gândul la copii, au fost adăugate diferite elemente de interactivitate şi activităţi pentru adulţi, pentru că cei mici nu vin niciodată singuri.

În plus, au fost adăugate şi trasee de aventură prin arbori şi o tiroliană de 200 de metri.

”Acum doi ani, Cetatea Râşnov avea 240.000 de vizitatori, iar acum are dublu. Absolut toate obiectivele turistice din zonă s-au dezvoltat. S-au făcut şi hoteluri, restaurante şi alte mijloace. Am returnat zonei amabilitatea cu care am fost primiţi. Am depăşit 700.000 de vizitatori şi facem o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro pe an”, a declarat Adrian Apostu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Străinii au început şi ei să viziteze parcul.

”Există o plajă de turişti, mai vizibili în extra sezon. Undeva între 10-15% sunt turişti străini. Peste tot turismul e bun vara, luna august este, de departe, cea mai bună lună din an. Mai sunt perioade bune când e săptămâna Şcoala Altfel, ne bucurăm că am comunicat caracterul ştiinţific al parcului”, a spus Apostu.

Acesta a mai declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că parcul se va dezvolta, urmând să îşi dubleze suprafaţa. În prezent, parcul funcţionează pe 1,5 hectare, dar au mai fost concesionate alte două hectare pentru dezvoltarea ulterioară.

Preţul unui bilet de intrare la Dino Parc este de 28 de lei, redus – 22 de lei – pentru copiii cu vârsta între 3 şi 14 ani, iar micuţii care au mai puţin de trei ani beneficiază de intrare gratuită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO