Un consultant fiscal avertizează: Dacă split TVA nu este oprit în Parlament, toate firmele vor fi obligate să îl aplice din 2018

3 dec 2017 Autor: Adelina Mihai

Valentina Saygo, managing partner la firma de consultanţă fiscală Ask for Accounting: „Singurii care câştigă din split TVA sunt statul – care practic va pune poprire pe 19% din banii unei companii – şi băncile – pentru că se dublează comisioanele bancare pentru orice operaţiune”.

♦ Parlamentarii discută astăzi, în comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, proiectul de lege privind split TVA. Dacă deputaţii nu modifică sau nu abrogă la timp ordonanţa privind split TVA - care este deja în vigoare şi poate produce efecte începând de anul viitor - toate firmele vor fi obligate să plătească TVA defalcat de la 1 ianuarie 2018, spune consultantul fiscal Valentina Saygo.

Unul dintre efectele pe care le-ar putea genera forma actuală a proiectului privind plata TVA defalcat, aflat în prezent în Parlament, ar putea fi creşterea încasărilor din TVA şi scăderea încasărilor la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale. Astăzi, în comisia de buget-finanţe din cadrul Camerei Deputaţilor se discută despre proiectul de lege privind plata TVA defalcat în forma adoptată de Senat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2017

 
Cuvinte cheie:
consultant fiscal
, TVA split
, camera deputatilor
, plati
, deputati
, buget
, asigurari sociale
, ordonanta
, proiect de lege
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide