Eveniment

Un fond are 1 mld. € pentru energie alternativa

30.06.2009, 17:54 109

Oxford Sustainable Group (OSG) intentioneaza sa se implice in proiecte de energie regenerabila in Romania in valoare de aproape un miliard de euro, prin intermediul unui fond inchis de investitii, a declarat directorul general executiv al grupului, Hadley Barrett.

Dezvoltatorul de proiecte in zona energiilor regenerabile OSG va lansa un nou fond, Oxford Renewable Energy Fund 9 (OREF 9), cu o tinta de capitalizare de 200 mil. euro, care va fi listat la bursa din Insulele Channel. OSG este un fond de investitii international, potrivit lui Barrett.
„Noile proiecte, care vor fi incepute in ianuarie 2010, includ vant, biomasa si energie solara. Estimam ca acest fond se va implica in proiecte in valoare de aproape un miliard de euro, pe langa investitiile in energie regenerabila aflate in dezvoltare in regiune, de circa 1,5 miliarde de euro", a afirmat Barrett.
OREF 9 vizeaza investitii in energie regenerabila in Romania, Estonia si Finlanda si va fi activ pentru o perioada de cinci ani, avand ca tinta atragerea de investitori institutionali, pentru care estimeaza un randament net de 20% pe an. In echipa de management a fondului figureaza si un roman, Alexandru Coman, care are experienta in zona energiei regenerabile, a agriculturii si a pietei constructiilor. OREF 9 are in plan, in Romania, constructia unui parc eolian de 450 MW si a unei unitati de productie a energiei din biomasa de 10 MW, potrivit datelor companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO