Energie

Un membru din CA al Hidroelectrica: Din presă am aflat de insolvenţa Hidroelectrica

Un membru din CA al Hidroelectica: Din presă am aflat de insolvenţa Hidroelectrica

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

18.06.2012, 17:32 810

Andrei Todea, fostul consilier al ministrului Economiei Ion Ariton şi actualmente membru în CA al Hidroelectrica, spune că nu a ştiut de decizia de intrare în insolvenţă a companiei, adoptată de colegii din consiliul de administraţie.

"Nu am participat la şedinţa Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica de săptămâna trecută şi nu ştiu ce s-a discutat. Azi am aflat de cererea de intrare în insolvenţă a companiei, din presă", a spus Andrei Todea, care este membru în CA al Hidroelectrica. El mai este şi preşedintele CA la Romarm.

Todea, 47 de ani, este de profesie medic şi chiar a profesat până în 2005, ca medic legist. Din 2005 până în 2009 a fost prefect al judeţului Sălaj, apoi a lucrat pentru perioade scurte ca inspector guvernamental şi a fost director general al Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj, iar din martie este secretar general în Ministerul Economiei.

În perioada în care a fost consilier al ministrului Ariton, Todea s-a ocupat de gestionarea proiectului de implementare a managementului privat la companiile de stat. Printre primele companii care ar fi trebuit să aibă manageri din privat se numără Hidroelectrica şi Romarm, unde acesta este membru în consiliile de administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO