Eveniment

Un nou plan ambiţios de la Primăria Capitalei: Vrea să cumpere şase imobile pentru a le transforma în cămine pentru bătrâni. Investiţia s-ar ridica la 93 mil. lei

Un nou plan ambiţios de la Primăria Capitalei: Vrea să...

Autor: Nicolae Oprea

06.11.2018, 14:37 375

Compania Municipală Imobiliară Bucureşti intenţionează să cumpere şase imobile, câte unul în fiecare sector al Municipiului Bucureşti, pentru înfiinţarea Reţelei Metropolitane Asistenţă pentru seniori. Suma investită este de 93 de milioane de lei.

„Vom înfiinţa cămine pentru seniori în toate cele şase sectoare ale Capitalei, şi, în acest scop, achiziţionăm imobile în care vor funcţiona aceste centre de îngrijirea persoanelor vârstnice. Căminele vor fi operaţionalizate, reabilitate şi dotate corespunzător, astfel încât seniorii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Proiectul va fi derulat prin companiile municipale Imobiliară şi Medicală. Măsura înfiinţării acestor centre este extrem de necesară, mai ales că, potrivit datelor statistice oferite de INS, anul trecut, în Bucureşti, a fost raportat, la indicatorul persoane cu vârstă peste 60 de ani, un procent de aproximativ 22% din totalul populaţiei Capitalei (…) Există un număr de 9520 de persoane vârstnice cu dizabilităţi, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependenţă”, declară Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Potrivit Municipalităţii, caietul de sarcini cu toată documentaţia necesară, precum şi condiţiile de participare pentru cei care doresc să facă oferte au fost publicate pe site-ul Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti – www.cmibsa.ro.

Suma totală maximă estimată pe care CMIB intenţionează să o plătească pentru toate cele şase clădiri este de 93,1 milioane de lei - TVA inclus (aprox. 15,5 mil. lei pentru fiecare imobil).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO