Eveniment

Un pariu curajos sau sinucigaş: Statul a numit la conducerea Tarom un fost şef din cadrul BMW, Werner Wolff, al patrulea director general în mai puţin de trei luni

Un pariu curajos sau sinucigaş: Statul a numit la...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

20.11.2017, 17:48 4534

Werner Wolff, fost şef al reprezentanţei BMW Timişoara-Arad, a fost numit, luni, director general al Tarom, luni, de către Consiliul de Administraţie al companiei aeriene. Wolf este al patrulea director în mai puţin de trei luni, după ce Daniela Dragne a demisionat din funcţie.

Werner Wolff a fost director executiv al Ba­nat Car, dealerul BMW din Timi­şoara şi Arad, care face parte din grupul Auto­mobile Bava­ria.

Directorul general interimar al Tarom, Daniela Dragne, a demisionat joi, 16 noiembrie, din motive personale. Mandatul acesteia fusese prelungit până la finalul anului de Consiliul de Administraţie al companiei, după ce a expirat la începutul lunii noiembrie. Daniela Dragne, fosta directoare a agenţiei Tarom-Tel Aviv, a fost aleasă de Consiliul de Administraţiei al Tarom în funcţia de director general interimar al companiei pe 4 octombrie, pentru un mandat de o lună.

Florin Susanu, fost director interimar al companiei Tarom, anunţa în luna septembrie că renunţă la acest mandat şi se întoarce în cabina de pilotaj.

Susanu a fost numit după ce Eugen Davidoiu şi-a dat demisia, la finalul lunii august.

Compania aeriană Tarom estimează pierderi de 206,79 milioane de lei în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2017, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor. În proiectul anterior de buget, publicat în luna iulie, Tarom prognoza o pierdere de aproape cinci ori mai mică, de 41,2 milioane de lei pentru acest an.

Flota Tarom are, în prezent, 23 de aeronave, doua închiriate şi 21 de avioane proprii. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO