Eveniment

Un producator de mobilier ia utilaje cu fonduri europene

22.10.2009, 00:00 2866

Firma Szel-Mob din Cristuru Secuiesc, judetul Harghita care anultrecut a inregistrat o cifra de afaceri de peste 180.000 de eurodin vanzarea de mobilier se afla in faza de implementare a unuiproiect prin care va achizitiona opt utilaje necesare pentruproductia de mobila pentru care firma va primi fonduri europenenerambursabile de 187.000 de euro.

"Proiectul l-am realizat pentru a creste calitatea mobilei pecare o producem si productivitatea cu 15-20%. Sunt utilaje de careaveam nevoie", spune Grbor Szel, directorul Szel-Mob.

Proiectul "Dotarea fabricii de mobila cu utilaje si echipamentetehnologice la SC Szel-Mob SRL" are o valoare totala de 435.000 deeuro. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru luna noiembrie."Dintre cele opt utilaje pe care le vom achizitiona, cea mai scumpaeste o masina cu comanda numerica si costa in jur de 150.000 deeuro. O parte din utilaje deja au venit, le-am cumparat din Romaniade la reprezentantele unor companii din Italia."

Proiectul a fost depus anul trecut in cadrul ProgramuluiOperational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), "Investitii productive si pregatirea pentru competitia depiata a intreprinderilor, in special IMM, "Sprijin financiar depana la 920.000 lei pentru investitii pentru IMM."

Firma pe care a infiintat-o in 2004 detine o hala de productiecu o suprafata de 5.000 de metri patrati si un depozit de 6.000 demetri patrati. Szel-Mob produce peste 300 de modele de mobilier, inspecial din stejar si brad, iar 90% din productie merg catreexport. "Doar 10% din productie se livreaza in tara, restul mergecatre tari precum Franta, Olanda, Belgia, Germania sau Italia.Lucram atat modelele noastre, cat si pe comanda", mai spuneSzel.

In ciuda crizei, compania a crescut cifra de afaceri in acestan. "Pentru noi a fost un an bun in care am reusit sa crestem cifrade afaceri cu 15-20% fata de 2008 datorita comenzilor pe care leaveam inca de anul trecut, dar si clientilor nou- castigati."

Cele mai ieftine produse ale companiei sunt noptierele simasutele de cafea. "De exemplu, o masa din brad porneste de la87-90 de euro plus TVA, in timp ce una din stejar pleaca de la 220de euro plus TVA. Un pat din stejar costa 160 de euro fara TVA",precizeaza Grbor Szel.

Szel-Mob are 90 de angajati si intentioneaza sa creeze alte10-15 locuri de munca. "Am inceput angajarile. O sa avem nevoie deo perioada de timp pana se obisnuiesc cu utilajele noi si panainvata sa le utilizeze."

Cine ia banii:

Compania: Szel-Mob din Cristuru Secuiesc, judetul Harghita

Obiect de activitate: productie mobilier

Proiectul: "Dotarea fabricii de mobila cu utilaje si echipamentetehnologice la SC Szel-Mob SRL"

Valoarea totala a proiectului: 435.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 187.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 180.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO