Eveniment

Una din două camere din staţiunea Mamaia stă goală

29.06.2010, 23:48 39

Doar jumătate din camerele hotelurilor din staţiunea Mamaia depe litoralul românesc au fost ocupate de turişti în luna iunie,hotelierii încasând circa 10 milioane de euro, mai puţin cu 50%faţă de situaţia în care unităţile ar fi operat la capacitatemaximă, potrivit calculelor ZF.

În iunie, în cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul românescşi-au petrecut vacanţa 250.000 de turişti, potrivit datelorcentralizate de Asociaţia de Promovare a Litoralului până la 27iunie, iar tariful mediul de cazare pe noapte a fost de 40 de eurode persoană.

În medie, circa 10.000 de turişti s-au cazat zilnic în unităţiledin Mamaia, capacitatea totală de cazare în hotelurile din aceastăstaţiune fiind de 20.600 de locuri, potrivit aceleiaşi surse."Situaţia turiştilor din Mamaia şi de pe întreg litoralul românescse explică prin faptul că românii au ales oferte mai atractive alehotelierilor din Bulgaria sau Grecia. Litoralul românesc concureazăcu cel bulgăresc, pentru care cererea românilor a crescut datorităpachetelor all-insclusive", a declarat Mircea Vladu, proprietarulagenţiei de turism Prestige Tours.

Cele mai afectate hoteluri de lipsa de turişti au fost celeeconomice, de o stea, două şi trei stele, care au operat cu maipuţin de jumătate de camere pline. Spre comparaţie, deşi tarifelepracticate de unele hoteluri de cinci stele din Mamaia sunt dublefaţă de cele practicate de hotelurile de lux din cea mai cunoscutăstaţiune din Bulgaria, Nisipurile de Aur, gradele de ocupare aleacestor unităţi au depăşit nivelul de 50%.

Citiţi mâine în ZF o analiză despre încasările de pelitoralul românesc în luna iunie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO