Eveniment

Ungureanu cere Consiliului pentru afaceri idei de combatere a evaziunii şi atragere de fonduri UE

Ungureanu cere Consiliului pentru afaceri idei de combatere a evaziunii şi atragere de fonduri UE

Foto: Liviu Chirica

Autor: Mediafax

03.04.2012, 17:53 511

Guvernul aşteaptă din partea Consiliului pentru mediul de afaceri propuneri de combatere a evaziunii, atragere de fonduri UE şi stimulare a exporturilor, mizând pe sfaturi şi din partea investitorilor neincluşi în structură şi care, dincolo de orgolii, pot avansa proiecte, afirmă premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

"Consiliul constituie în cel mai bun semnal către sfera economică privată, dar în acelaşi timp o propunere de parteneriat şi o solicitare la implicare civică. Obiectivul principal este de a consolida punţile de legătură între politicile economice guvernamentale şi mediul economic, Consiliul se va constitui în prim for de sesizare a impactului deciziilor economice ale Guvernului, ca un sistem de avertizare timpurie. Este un consiliu către care mă îndrept cu speranţa că obţin soluţii şi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, şi pentru atragerea de fonduri europene. Este un consiliu pentru mediul de afaceri, nu al mediului de afaceri", a spus Ungureanu, în prima reuniune a Consiliului, organizată, marţi, la Palatul Victoria.

El a arătat că Guvernul mai aşteaptă din partea consiliului propuneri pentru creşterea volumului exportului românesc şi colaborarea şi "coabitarea" între companiile româneşti şi cele străine

"Pentru mine, în jurul acestei mese nu se află afacerile pe care le reprezentaţi, ci în primul rând experienţa în mediul de afaceri. Sunt conştient de riscurile pe care le comportă orice listă de participare într-un consiliu, multe dintre orgolii sunt pe deplin justificate şi le acceptăm cu toţii. Listele mai lungi sau mai scurte nu fac niciodată dreptate tuturor, sper că întrebărilor care vor suna «de ce el şi nu eu ?» le vom putea răspunde arătându-le că acest consiliu este deschis tuturor, iar soluţiile bune nu au nevoie de cadrul fix al consiliului", a spus premierul membrilor consiliului.

Din Consiliul Consultativ vor face parte Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, Dragoş Pavăl, proprietarul Dedeman, Radu Timiş, fondatorul CrisTim, Raul Ciurtin, preşedintele Albalact, Gabriel Comănescu, proprietarul Grup Servicii Petroliere, Florin Talpeş, fondatorul companiei Softwin, Mihai Marcu, preşedintele MedLife) sau Gabriel Biriş, consultant fiscal şi partener al firme de avocatură Biriş Goran), Mariana Gheorghe, CEO Petrom, Constantin Stroe, vicepre­şedinte Dacia, Mihai Rohan, preşedintele Carpatcement, Cristian Colţeanu, şeful General Electric România), Dragoş Damian, CEO Terapia Rambaxy, Andrei Caramitru, şeful pe Europa de Est al unei divizii din cadrul McKinsey, Silviu Hotăran, fost şef al operaţiunilor Microsoft în România, Sergiu Manea, vicepreşedinte BCR, Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Radu Merica, preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane, Marius Marin, preşedintele Macon Deva, Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Euro­lines, Nicuşor Şerban, proprietarul Agroserv şi vicepreşedintele Ligii Asociaţiilor Produ­cătorilor Agricoli din România, Felix Lucuţar, managing partner al companiei de consultanţă pentru investiţii agroindustriale şi infrastructură rurală AgricultureCapital and Engineering.

Consiliul va fi coordonat de Răsvan Radu, preşedintele executiv al UniCredit Ţiriac Bank, iar Ionel Blănculescu, fost preşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Bancare, va fi secretarul acestei structuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO