Eveniment

Ungureanu l-a demis pe singurul vicepreşedinte ANRP care a făcut parte şi din vechea conducere a instituţiei

Ungureanu l-a demis pe ultimul vicepreşedinte ANRP reprezentant al vechii conduceri

Dorina Danielescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a fost instalată în funcţie la sfârşitul anului trecut

Autor: Mediafax

02.04.2012, 18:33 1080

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a dispus eliberarea lui Cristian Sebastian Mihai din postul de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), acesta fiind ultimul reprezentant al vechii conduceri a ANRP, schimbată după arestarea vicepreşedintelui Remus Baciu.

Decizia de eliberare din funcţie a vicepreşedintelui instituţiei a fost semnată luni de şeful Guvernului.

La finalul anului trecut, aproape întreaga conducere a ANRP a demisionat după arestarea vicepreşedintelui Remus Baciu cu acuzaţia de trafic de influenţă.

Astfel, de la ANRP au demisionat preşedintele Crinuţa Nicoleta Dumitrean şi vicepreşedintele Cătălin Teodorescu.

Postul de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor a fost preluat atunci de către Dorina Danielescu, fost procuror-şef DIICOT.

Din vechea conducere, la ANRP mai rămăsese doar vicepreşedintele Cristian Sebastian Mihai, numit în funcţie în primăvara anului trecut.

La începutul acestui an, preşedintele PDL Topoloveni (judeţul Argeş), Teodor Narcis Godeanu, a fost numit vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), prin decizie a premierului Emil Boc, iar săptămâna trecută într-un alt post de vicepreşedinte a fost numită Cristiana Andreia Dascălu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Remus Baciu a fost arestat anul trecut pentru că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate.

În motivarea deciziei de arestare a funcţionarului, Curtea de Apel Bucureşti notează că acesta s-a folosit de instituţiile statului în interese personal şi că gravitatea faptei pentru care este cercetat Baciu reiese şi din calitatea sa de subsecretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, instituţie publică aflată în subordinea Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO