Eveniment

Unul dintre cei mai mari industriaşi francezi a murit: A lăsat în urmă o avere de 27 de miliarde de euro. Creatorul celebrelor avioane militare Mirage a făcut faţă unei încercări de naţionalizare pe vremea lui Mitterrand

Unul dintre cei mai mari industriaşi francezi a murit: A...

Autor: Dragoş Dinu

28.05.2018, 22:56 32836

Miliardarul şi omul de afaceri Serge Dassault, un adevărat industriaş în domeniile aviaţiei şi moştenitor al unui imperiu aeronautic, a murit luni la vârsta de 93 de ani, potrivit Bloomberg.

Creatorul celebrelor avioane miliatare Mirage s-a stins din viaţă chiar în biroul companiei sale de pe celebrul bulevard Champs-Elysees din cauza insuficienţei cardiace.

Tatăl său a fost inventatorul unui tip de elice utilizat de armata franceză în timpul primului război mondial.

Potrivit clasamentului Bloomberg, Serge Dassault are o avere estimată la 27,3 miliarde de euro, ceea ce îl face al 28-lea cel mai bogat om la nivel mondial.

Serge Dassault, născut pe 4 aprilie 1925 în Paris, a fost şi politician, fiind primar în Corbeil-Essonnes, senator şi consilier guvernamental.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO