Ursache, ASF: Dacă statul continuă listările, vă asigur că nu numai 2017, ci şi 2018 va fi un an de vârf în piaţa de capital

16 iun 2017 Autor: Anelis Baciu

Euforia din ultima perioadă din piaţa românească de capital generată de listarea a trei companii private (MedLife, Digi şi AAGES Târgu-Mureş) s-ar putea menţine şi anul viitor, în condiţiile în care statul român va continua politica de listare a companiilor la care este acţionar, a declarat Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil cu piaţa de capital al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul emisiunii ZF Live. „În ultima perioadă bursa a înregistrat cele mai mari tranzacţii din ultimii opt ani pe fondul listării a trei companii private. Dacă la listările din mediul privat se adaugă politica bună a statului român ca emitent de a lista în continuare companiile la care este acţionar, politică care presupune aducerea acestor companii în zona guvernării corporative şi a transparenţei, vă asigur că nu numai 2017, ci şi 2018 va fi un an de vârf în piaţa de capital din România“, a explicat Mircea Ursache. Statul român este acţionar majoritar la zece companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), printre care Romgaz şi Transelectrica, şi acţionar minoritar la încă două companii, Petrom şi Rompetrol Rafinare. Valoarea totală a deţinerilor statului la companiile de pe bursă era de circa 23 miliarde de lei la finalul lunii mai.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.06.2017

 
Cuvinte cheie:
listare
, continuare
, piata de capital
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide