Eveniment

USR ia în calcul o demisie în bloc din Parlament

USR ia în calcul o demisie în bloc din Parlament

Autor: Dana Stanila

01.02.2017, 10:06 37850

Preşedintele USR Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că formaţiunea sa ia în calcul o demisie în bloc din Parlament şi că opoziţia depune moţiunea de cenzură la adresa guvernului.

"O să cântărim foarte bine. Noi nu ne-am născut parlamentari şi nu am venit să facem figuraţie în Parlament. Dacă demisiile noastre ajută o dezbatere publică serioasă, chiar alegeri anticipate, fără îndoială. Ne e teamă însă că majoritate aceasta nu are nicio ruşine şi poate să continue cu 55% , patru ani de zile. Discutăm şi cu PNL şi cu PMP", a declarat Nicuşor Dan.

USR şi PNL ar urma să depună miercuri moţiunea de cenzură, însă textul documentului nu este finalizat.

"Am vorbit cu colegii de la PNL şi vom depune azi moţiunea de cenzură împotriva guvernului. O să luăm decizia definitivă, dar probabil că vom comasa ordonanţa simplă pe care o pregătisem împotriva ministrului de Justiţie cu moţiunea de cenzură pe care au pregătit-o colegii de la PNL, ca să existe o singură moţiune de cenzură care să fie înaintată de toată opoziţia", a mai adăugat Nicuşor Dan.

Miercuri dimineaţă, parlamentarii USR au protestat în faţa sălii unde a avut loc şedinţa Biroului Permanent Reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO