Eveniment

Utilaje tipografice cu un milion de euro de la UE

14.12.2009, 00:00 293

Tipografia Real din Bucuresti, specializata in tipar publicitar,formulare si tipizate financiar-contabile, care a rulat anul trecutafaceri de 5,1 mil. euro, are in derulare un proiect pentruachizitionarea de utilaje tipografice pentru care va primi fondurinerambursabile de un milion de euro.

"Capacitatea de productie actuala permite procesarea a 1.200 detone de hartie anual, realizand o cifra de afaceri de 5 milioane deeuro. Capacitatea de productie se va dubla dupa achizitionareautilajelor, ajungand la 2.500 de tone pe an, cifra de afaceriurmand sa creasca la 10 milioane de euro anual. Calitateaproduselor realizate de utilajele achizitionate va fi de cel maiinalt nivel european, asigurand o crestere durabila a tipografiei",spune Cristian Varban, directorul general al Tipografiei Real.

Proiectul "Cresterea competitivitatii in domeniul tipaririimaterialelor publicitare - Tipografia Real" a fost depus in cadrulProgramului Operational Sectorial Cresterea CompetitivitatiiEconomice (POS CCE), "Un sistem inovativ si ecoeficient deproductie".

"Intreaga finantare a proiectului, achizitia utilajelor, vatrebui sa provina din credite. Din resurse proprii finantamstocurile de materii prime si produse finite si costurile cuderularea activitatii."

Cristian Varban spune ca principala dificultate este in acestmoment obtinerea creditului necesar pentru achizitia utilajelor dinproiect. "Ca urmare a rezultatelor slabe ale firmei din ultimul andin cauza crizei, suntem neatractivi pentru banci. Practic suntemblocati. Am fi ajutati daca prefinantarea (sume acordate in avans -n.r.) s-ar acorda si pentru rambursarea intr-o singura transa si arfi dedusa din ultima transa de rambursare, in conditiile in careacum se deduce din prima rambursare. Un mare ajutor ar fi dacautilajul achizitionat ar putea fi pus gaj pentru obtinereacreditului necesar", spune directorul tipografiei Real, care are150 de angajati. "Daca vom implementa proiectul, vom mai angajainca 20 - 30 de persoane."

Cine ia banii:

Compania: Tipografia Real din Bucuresti

Obiect de activitate: tipar publicitar, formulare si tipizatefinanciar-contabile

Proiectul: "Cresterea competitivitatii in domeniul tipaririimaterialelor publicitare - Tipografia Real"

Suma solicitata de la UE: 1 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008: 5,1 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO