Eveniment

Vacanta de Paste aduce semnale bune pentru agentiile de turism

Vacanta de Paste aduce semnale bune pentru agentiile de turism

Grecia: un sejur de 5 nopti la un hotel de 2 stele, inclusiv bilet de avion zbor charter porneste de la 219 euro.

23.02.2009, 19:50 81

Aproape 20% din vacantele in perioada Pastelui au fost rezervate pana acum, cele mai cautate destinatii externe ramanand Grecia, Cipru si Bulgaria, ale caror preturi incep de la 150 de euro si ajung la 600 de euro.

"Cele mai bine vandute destinatii pentru vacanta de Paste raman cele ortodoxe precum Grecia si Cipru, preturile pachetelor de vacanta fiind in unele cazuri cu 5-10% mai mici fata de cele de anul trecut", a declarat Mircea Vladu, directorul general si proprietarul agentiei de turism Prestige Tours, care are 300 de pachete de vacanta pentru sarbatorile pascale pe destinatiile Grecia si Cipru.
Vladu a mai precizat ca pachetele de Paste aduc cel mult 3%-4% din vanzarile totale ale companiei, cele mai mari incasari fiind generate de vacantele de vara.
"Important este faptul ca pana acum vanzarile au evoluat similar cu cele de anul trecut si ca numarul de locuri in perioada sarbatorilor pascale s-a mentinut la nivelul anului anterior", a precizat el.
Cipru: un pachet de 4 nopti la un hotel de 2 stele, cu bilet de avion (fara taxe de avion) porneste de la 300 de euro.Cristian Pandel, directorul general al agentiei Christian Tour, se asteapta ca vacanta de Paste sa aduca venituri de 200.000 de euro, nivel similar cu cel de anul trecut, in conditiile in care preturile practicate de agentie nu sunt modificate fata de anul anterior.
"Avem 700 de pachete de vacanta pe Grecia si Bulgaria al caror pret incepe de la 149 de euro pentru o vacanta de trei nopti cu cazare asigurata la un hotel de cinci stele in Bulgaria, fara transport asigurat", a spus el.
El a mai spus ca pana acum circa 20 - 25% din pachetele pentru vacanta de Paste au fost rezervate, cele mai multe rezervari urmand a fi realizate luna viitoare.
Pe langa destinatii ca Grecia, Cipru sau Bulgaria, agentiile mai propun vacante si in Iordania, Tunisia, Egipt.
"Avem cate 40 de pachete de vacanta de Paste pe aceste destinatii pentru turistii care prefera circuite. Totusi cele mai multe pachete se vor vinde pe Bulgaria, in care avem peste 200 de pachete si pe Grecia, aproape 100 de pachete", a spus Sorin Vaduvoiu, director executiv al agentiei Perfect Tour. El a precizat ca 20% din pachetele de vacanta au fost rezervate deja.
In oferta agentiei sunt incluse si vacantele la pensiunile din tara, in zone precum Valea Prahovei. "O vacanta de trei nopti costa 100 de euro, spre deosebire de o vacantaBulgaria: ofertele pornesc de la 160 de euro si includ 4 nopti de cazare la 3 stele, sistem all inclusive (fara transport). in Iordania al carei pret ajunge la 800-900 de euro la hotel de cinci stele", a spus Sorin Vaduvoiu.
Alin Burcea, proprietarul celei mai mari agentii cu capital romanesc Paralela 45, a declarat ca saptamana trecuta a inceput sa se dezghete piata, reusind sa vanda vacante de Paste in Israel unui grup de aproape 40 de persoane.
"Anul trecut au fost vandute vacante pentru cinci grupuri, dar anul acesta cred ca vom avea doar doua grupuri", a spus el. Burcea a anticipat o scadere a veniturilor companiilor de la 52 de milioane de euro la 45-48 de milioane anul acesta. "Scaderea se va resimti inclusiv pe vacantele de Paste care au inceput sa se rezerve deja", a spus el.
Pastele reprezinta prima perioada turistica mare de la inceputul anului care precede vacantele de vara, potrivit lui Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
El a sustinut de asemenea ca vor ramane in topul preferintelor romanilor Grecia si Bulgaria ca destinatii externe datorita preturilor avantajoase. El a precizat ca nu detine informatii legate de cati turisti romani au plecat in vacanta de Paste anul trecut in aceste destinatii. In plus, cei mai multi romani vor opta pentru petrecerea sarbatorilor pascale in pensiuni rurale in Valea Prahovei, nordul Moldovei si alte zone, potrivit lui Badulescu.
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO