Valeri Kuzmin: Rusia nu este o ameninţare pentru România

2 mar 2017 Autor: Mediafax

Rusia priveşte înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale a NATO la Craiova drept o chestiune internă a României, a declarat, miercuri, la Craiova, ambasadorul rus Valeri Kuzmin, adăugând că ţara sa nu reprezintă o ameninţare pentru România, transmite corespondentul Mediafax.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute, miercuri, la Craiova, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a ţinut să reitereze faptul că Rusia nu reprezintă o ameninţare pentru România, în contextul în care a fost întrebat de jurnalişti cum comentează înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale a NATO la Brigada 2 Infanterie „Rovine“ din Craiova, brigadă multinaţională care ar urma să devină funcţională în 2018.

„Această chestiune este una internă şi ţine de răspunderea voastră ca ţară. Acest lucru este un lucru intern, eu doar vreau să subliniez că Rusia nu este o ameninţare pentru voi şi nu are niciun plan de ameninţare”, a spus oficialul rus. Valeri Kuzmin a criticat însă, din nou, expansiunea NATO şi apropierea forţelor organizaţiei de frontiera rusească.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Valeri Kuzmin
, Rusia
, Romania
, multinationale
, ambasadorul rusiei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide