Eveniment

Românii iau cu asalt marile magazine ca să îşi facă provizii de ulei, făină şi zahăr

Mai rău ca pe vremea comunismului - românii iau cu asalt marile magazine ca să îşi facă provizii de ulei, făină şi zahăr
29.06.2010, 23:45 112

Anunţul majorării TVA a reînviat apetitul pentru cumpărături alromânilor, însă doar pentru câteva zile. Retailerii mari au avutcreşteri ale fluxului de clienţi în magazine în ultimele zile, iarvânzările de alimente de bază au explodat pentru că românii îşi facprovizii de bunuri de larg consum înainte de aplicarea TVA-uluimajorat. "E o nebunie! În unele magazine nici nu mai avem stocuride ulei", spune Gunter Grieb, directorul executiv al reţelei demagazine cu discount Profi. Magazinele au înregistrat în ultimele2-3 zile o creştere de vânzări de 20-30% faţă de media vânzărilorpe unitate înregistrată anterior anunţului de majorare aTVA-ului.

În reţeaua de 25 de hipermarketuri Real, vânzările la raioanelede alimente de bază, precum zahăr, ulei, făină şi mălai, s-audublat la finalul săptămânii trecute faţă de weekend-ul anterior."În ultimele zile au fost creşteri importante de vânzări înlanţurile mari de magazine. Clienţii se gândesc fie să-şi facăprovizii de produse de larg consum, precum alimente sau detergenţisau ţigări, fie să-şi cumpere electrocasnice cu banii deja strânşipentru astfel de achiziţii. Şi retailerii de mobilă spun că oameniimişună prin magazine în aceste zile", a afirmat Delia Nica,vicepreşedinte AMRCR (Asociaţia Marilor Reţele Comerciale dinRomânia).

La rândul lor, micii comercianţi investesc în stocurisuplimentare de marfă pentru a-şi creşte profiturile de pe urmamajorării TVA: reprezentantul unei reţele de magazine cash &carry, care vizează revânzătorii şi companiile din HoReCa(hoteluri, restaurante, catering), a afirmat că vânzările aucrescut semnificativ în ultimele zile în special la raioanele debunuri de larg consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO