Eveniment

Vânzările de medicamente fără reţetă au crescut cu 22% în primul trimestru din 2017

Vânzările de medicamente fără reţetă au crescut cu...

Autor: Georgiana Mihalache

30.05.2017, 16:00 401

Medicamentele fără reţetă (OTC), un segment care câştigă teren pe piaţa farma din România, au înregistrat vânzări de peste 780 de milioane de lei în primele trei luni ale anului 2017, un avans de 22% faţă de primul trimestru al anului trecut, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Segmentul OTC include medicamentele eliberate fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare, dispozitivele medicale şi a înregistrat o creştere constantă a vânzărilor în ultimii ani, ajungând să ocupe anul trecut peste 20% din piaţa totală de profil, arată calculele ZF pe baza datelor Cegedim.

„Stabilitatea acestui segment se datorează în principal faptului că produsele din categoria medicamentelor fără prescripţie medicală, suplimentelor alimentare şi dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală au preţ liber, nefiind reglementat de Ministerul Sănătăţii”, a spus Răzvan Bosinceanu, preşedintele RASCI (Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale).

Acesta a mai explicat că diversitatea de produse din categoria OTC şi tendinţa populaţiei de a acorda atenţie stării de sănătate au contribuit la creşterea şi stabilitatea segmentului de OTC-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO