Vânzările de mici ar putea fi interzise în România. În joc este o piaţă de 50 milioane de euro

30 apr 2013 Autor: Gabriel Razi

Micii, unul dintre cele mai răspândite produse din carne proaspătă procesată din România cu vânzări de 50 milioane de euro anual, riscă să dispară de pe piaţă începând cu luna iunie ca urmare a intrării în vigoare a unui regulament european care interzice folosirea în compoziţia acestui produs a carbonaţilor de sodiu dar şi a unui conservant şi a unui antioxidant. Cei trei aditivi alimentari sunt elementele esenţiale în reţeta de preparare a micilor.

Piaţa locală a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern.

Deşi, potrivit prevederilor legale, de la 1 iunie producţia de mici sub actuala reţetă va fi interzisă, produsul este puţin probabil să dispară definitiv de pe rafturile magazinelor.

Asociaţia Română a Cărnii (ARC), cea mai importantă organizaţie a procesatorilor de carne de pe piaţa locală, a înaintat Comisiei Europene o cerere prin care solicită introducerea reţetei actuale de mici în lista celor “tradiţionale” astfel încât procesatorii români să poată folosi în continuare aditivii ce urmează a fi interzişi pentru alte produse.
 

 
Cuvinte cheie:
retete
, mici
, mici traditionali
, mititei
, mici interzisi
, interzicerea micilor
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
Romanii rataciti - 01 mai 2013, 10:43

Nici mititeii , nici sarmalele, si multe dintre alimentele considerate "traditionale" de romani nu sunt inventia lor. Mititieii si sarmalele sunt din bucataria turceasca, iar romanii au avut timp de 550 de ani vreme s-o invete a o gati. De fapt nici acum nu procerdeaza de cele mai multe ori corect.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide