Eveniment

Veşti bune pentru o categorie de salariaţi: Militarii şi poliţiştii s-ar putea pensiona mai devreme

Veşti bune pentru o categorie de salariaţi: Militarii...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2019, 15:01 2998

O propunere legislativă iniţiată de Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, care a fost pusă în dezbatere la Senat, prevede reducerea vârstei de pensionare pentru mai multe categorii funcţionari publici cu statut special, militari şi poliţişti.

Astfel, propunerea pentru completarea art. 21 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat cere reducerea vârstei de pensionare pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti trecuţi în rezervă, atunci când le expiră contractul sau când nu mai îndeplinesc criteriile specifice.

Documentul menţionează la punctul b) că este vorba despre militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care „au fost trecuţi în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii pulice şi securităţii naţionale, neimputabile militarului”.

Mai mult, poliţiştii şi militarii trebuie să respecte condiţia unei vechimi minime efective de cel puţin 25 de ani, dintre care 15 ani să fie vechimea în serviciu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO