Eveniment

Veşti bune pentru şoferi: Cum să primeşti o maşină gratis de la asigurator cât timp a ta este în service

Veşti bune pentru şoferi: Cum să primeşti o maşină...

Autor: Alex Ciutacu

30.03.2018, 15:42 47430

Potrivit modificărilor aduse legislaţiei RCA, intrate în vigoare anul trecut, asiguratorul trebuie să-i furnizeze şoferului despăgubit o maşină pe perioada în care cea avariată este în service, se arată în Norma nr.20 din 27 iulie 2017.

Şoferii pot prelua maşina de schimb de la o companie de închirieri auto, iar firmele de asigurare sunt obligate să deconteze acest serviciu încă din 2017, când a intrat norma în vigoare.

Pentru a accesa acest drept, şoferii trebuie să obţină nota de constatare şi devizul de reparaţie şi să obţină confirmarea de la asigurator. Aceştia vor primi o maşină similară cu maşina deţinută. În conformitate cu devizul de reparaţie, pentru 4 ore de manoperă se acordă o zi de închiriere. 

Conform legii, maşina de schimb se acordă doar dacă reparaţia se face pe RCA-ul vinovatului. Potrivit estimărilor ZF, în România, aproximativ 200.000 de şoferi sunt implicaţi anual în dosare de daună pentru poliţe de asigurare obligatorie RCA.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO