Eveniment

Vicepremierul Viorel Ştefan nu renunţă la ambiţia de a fi preşedinte al ASF. ”Voi continua proiectul început”

Vicepremierul Viorel Ştefan nu renunţă la ambiţia de...

Autor: Ionel Dancu, Mediafax

06.11.2018, 12:28 291

Vicepremierul Viorel Ştefan a declarat, marţi, la Parlament, că îşi continuă proiectul de a fi nominalizat pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Nu sunt nemulţumit, pentru că eu îmi continui proiectul început, proiectul ASF. Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF”, a declarat marţi, la Parlament, vicepremierul Viorel Ştefan, întrebat dacă este nemulţumit că PSD a decis să-l susţină la şefia ASF pentru încă un mandat pe Leonardo Badea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi dimineaţă că audierile pentru şefia ASF au fost amânate, după ce, luni seara, a spus că liderii partidului au ridicat o „problemă umană”, respectiv că lui Leonardo Badea i s-a fost promis că va primi un nou mandat în fruntea instituţiei.

„Eu aseară le-am spus colegilor că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunţând la funcţia de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă, dar într-adevăr e o situaţie delicată”, a declarat, luni, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

Întrebat dacă susţinerea PSD va merge spre Leornardo Badea, el a indicat că „aceasta este linia”.

Dragnea a adăugat că îi reproşează lui Viorel Ştefan faptul că nu a fost hotărât „pe ce cale să meargă în carieră”.

„Viorel Ştefan are susţinerea pentru foarte multe lucruri. Singurul reproş, nici măcar reproş, este că nu a hotărât pe ce cale să meargă în carieră, în ultimul an, dar Viorel Ştefan este un om pe care eu îl apreciez foarte mult”, a precizat liderul PSD.

Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui document obţinut în exclusivitate de MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO