Eveniment

Victor Ponta, audiat la DNA Ploieşti într-un nou dosar

Victor Ponta, audiat la DNA Ploieşti într-un nou dosar

Autor: Andreea Tobias

06.09.2016, 11:06 300

Potrivit unor surse judiciare, Victor Ponta are calitatea de suspect şi este acuzat de folosirea autorităţii şi influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Sursele citate au declarat că Victor Ponta nu ar fi luat banii de la politicianul respectiv în mod direct, ci printr-un intermediar.

Întrebat, la intrarea în DNA Ploieşti, ce va face acolo, Ponta a răspuns "semnez condica", fără să precizeze în ce calitate se află la DNA sau dacă este vorba despre un dosar nou.

Totodată, deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că va merge şi el la audieri la DNA Ploieşti.

"Din ce am înţeles eu, este vorba de întâlnirea din 2011 dintre ambasadorul UK la Bucureşti, Tony Blair, Mihai Răzvan Ungureanu şi acordarea titlului de doctor honoris causa lui Tony Blair. Cred că cei de la DNA Ploieşti investighează problema Tony Blair. Nu ştiu exact toate acuzaţiile. Nu am vreo aşteptare, dar după cum i-am văzut pe dânşii la unitatea de elită că fac dosare, sper să nu ajungem să ne întrebe de întâlnirea din Africa de Sud dintre Ponta şi Obama şi Blair. Sunt prolifici cei de la Ploieşti. Nu cred că este vorba de nicio corupţie. Cred că sunt foarte restrictivi astăzi în ceea
ce priveşte modul în care vedem activităţile noastre. Daca orice lucru din viaţă îl interpretăm precum corupţie, atunci vom avea dosare. Mâine, poimâine şi o vânzare de casă, de maşină, cu un mic denunţ aranjat poate deveni o corupţie care ucide. Sunt obligat să merg la DNA Ploieşti, ce pot să fac. Numai după ce se termină şedinţa la Înalta Curte", a declarat Sebastian Ghiţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebat ce alte nume mai apar în dosar, deputatul a răspuns : "Tony Blair".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO