Eveniment

Video ZF Live. Radu Puchiu, secretar de stat: Este nevoie de achiziţii centralizate. Sunt primării care dau şi 100.000 de lei pe un laptop

Autor: Roxana Rosu

24.08.2016, 00:04 249

Instituţiile publice ar trebui să aibă un sistem centralizat de achiziţii şi standarde comune de echipare, având în vedere că în prezent există primării care dau pe un laptop şi 100.000 de lei, a spus la ZF Live Radu Puchiu, secretar de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

„Modelul austriac de achiziţii centralizate în IT&C merită urmărit. Cred că merge mai ales pe computere, hardware şi licenţiere, dar trebuie să stabilim nişte standarde de echipare. Marea problemă de acum este că fiecare instituţie publică îşi decide singură nivelul de echipare pentru tehnica de calcul“.

În opinia lui Radu Puchiu, toate instituţiile publice ar trebui să respecte aceleaşi standarde de echipare, iar dacă vor un echipament peste nivelul de performanţă comun să justifice achiziţia. „Dacă ai nevoie de un anumit tip de placă video trebuie să justifici. Cred că pe zona asta se pot face economii importante“, a spus oficialul.

Radu Puchiu este responsabil printre altele şi de Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă, un plan de acţiuni la care au aderat 70 de ţări, inclusiv România, care are trei obiective principale: transparenţă, participare (implicarea cetăţeanului  în decizii) şi folosirea tehnologiilor actuale (datele publice să fie deschise şi puse la dispoziţia cetăţenilor şi firmelor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO