Eveniment

Viitor cenuşiu pentru România. Unu din cinci elevi părăseşte timpuriu şcoala, nivel aproape dublu faţă de media UE

Viitor cenuşiu pentru România. Unu din cinci elevi...

Autor: Adelina Mihai

27.04.2017, 19:24 521

Unu din cinci elevi din România (18,5% din totalul populaţiei şcolare) părăseşte timpuriu şcoala, România fiind astfel pe locul trei în Uniunea Europeană în topul statelor cu cea mai mare rată a abandonului şcolar, după Malta (cu o rată a abandonului şcolar de 19,6%) şi Spania (19%), arată datele publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

De altfel, statisticile arată că România este una dintre puţinele ţări în care abandonul şcolar a crescut în ultimul deceniu, de la 17,9% în 2006 la 18,5% în 2016.

„Abandonul şcolar a crescut în perioada de criză, iar probleme mai mari au fost în intervalul 2009 – 2011. Pe fond de criză, părinţii, în special cei din mediul rural din zone defavorizate, dar şi cei din oraşele mai mici, nu au reuşit să-şi susţină copiii să meargă la şcoală şi aşa a crescut rata abandonului şcolar.

Pe de altă parte, am rezerve în ceea ce priveşte corec­titudinea datelor trans­mise de şcoli la Institutul de Statistică, instituţia care trimte către Eurostat datele privind abandonul şcolar din România, pentru că nu cred că este definită şi înţeleasă corect această noţiune”, a explicat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti şi fost ministru delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică în perioada 2012 – 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO