Eveniment

Viorica Dăncilă: Vom solicita peste 1,3 miliarde euro, fără TVA, bani europeni pentru Centura Capitalei

Viorica Dăncilă: Vom solicita peste 1,3 miliarde euro,...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

11.10.2018, 20:51 153

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi seară, că va solicita fonduri europene în valoare de peste 1,3 miliarde euro, fără TVA pentru finanţarea Centurii Capitalei, cererea urmând să fie trimisă luni Comisiei Europene.

"Am făcut progrese importante în ceea ce priveşte asigurarea finanţării investiţiilor care vizează centura existentă a municipiului Bucureşti, dar şi infrastructura nouă la profil de autostradă. Dosarul prin care solicităm finanţarea din banii europeni este gata şi luni va fi transmis Comisiei Europene. Solicităm finanţarea din bani europeni, mai exact din Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru acest proiect deosebit de important. Vorbim despre fonduri estimate la peste 1,3 miliarde de euro, fără TVA", a declarat Viorica Dăncilă, joi seară la Palatul Victoria.

Premierul a dat asigurări că Guvernul "va oferi tot sprijinul pentru atragerea finanţării europene necesare realizării acestui proiect".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO