Eveniment

Vladescu: Numai inflatia ne poate scoate din criza. Cum comentati?

08.09.2009, 19:20 39

Este o mare greseala ca in conditiile lumii de astazi noi saramanem blocati in teama de inflatie si de deficite bugetare candRomania are atata nevoie de un impuls la nivelul consumului si descheme curajoase de garantare a creditelor pentru sustinereaeconomiei, afirma Sebastian Vladescu, fost ministru alfinantelor.

"Lumea s-a schimbat in acest an de criza, insa noi n-am iesitdin paradigma monetarista. Inflatia si deficitul bugetar sunt douaspaime care ne blocheaza intr-o zona in cel mai bun caz cenusie.Singura solutie pentru echilibrarea sistemului prins in cerculvicios al scaderii veniturilor este sa acceptam inflatia.Intr-adevar, este un joc foarte periculos sa calibrezi catainflatie pompezi si pentru cat timp, iar BNR nu se gandeste sa si-lasume, in timp ce in zona politica nu constituie o tema dediscutie, insa problema este ca in conditiile actuale evolutiaeconomiei ar putea fi mai rea decat ne asteptam, iar falimentele nuvor lipsi anul viitor", spune Vladescu.

El considera ca reducerea cheltuielilor materiale din buget esteo greseala pentru ca da un impuls negativ in economia si asalovita. "Se intra intr-un cerc vicios: nu mai avem cheltuieli, nuavem scheme de incurajare a consumului de teama deficitului,restrictionam si investitiile din acelasi motiv, iar economia scadesi mai mult si scad veniturile bugetare."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO