Eveniment

Vodafone iese din magazinele GlobalNet. Cine intra?

24.09.2008, 19:01 52

Produsele si serviciile Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, nu mai sunt disponibile in reteaua retail GlobalNET, detinuta de grupul francez Avenir Telecom, care era din noiembrie 2005 distribuitor exclusiv Vodafone printr-o retea de aproximativ 50 de magazine.

Incetarea colaborarii vine ca urmare a faptului ca Avenir Telecom si Vodafone nu au reinnoit contractul de distributie, care a expirat.
"Cele doua companii coopereaza in prezent pentru a definitiva procedurile legate de incetarea relatiei contractuale", conform Vodafone. Reprezentantii operatorului nu au precizat cui i-a apartinut decizia de a nu reinnoi contractul. Oficialii Avenir Telecom nu au putut fi contactati.
Avenir Telecom detine in Romania o alta retea de retail GSM, Internity, care distribuie din 2006 serviciile Cosmote.
In contextul incetarii relatiei cu Vodafone, este probabil ca Avenir Telecom sa semneze un contract de distributie cu un alt operator, cel mai probabil Orange si Cosmote. Conform unor surse din piata, Cosmote nu ar fi interesat de extinderea colaborarii cu Avenir Telecom, operatorul preferand extinderea prin intermediul Germanos.
Oficialii Orange nu au dorit sa comenteze informatiile potrivit carora operatorul ar putea semna un contract de distributie cu reteaua Globalnet.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO