ZF 24

România depăşeşte Italia la producţia de cereale în 2013. „Dacă mai vin două ploi în următoarea lună, nu vor fi probleme“

Autor: Gabriel Razi

23.06.2013, 20:59 365

Producţia locală de cereale, estimată la 17,4 milioane de tone, o va depăşi cu 3% în acest an pe cea din Italia, iar economia românească va urca pe locul şase în topul producătorilor europeni cu rezultate apropiate de cele din 2011, anul record al agriculturii, arată proiecţiile pe iunie făcute publice recent de Coceral, organizaţie a traderilor şi procesatorilor agricoli europeni.

Creşterea producţiei româneşti este susţinută de productivităţile mai mari la grâu şi porumb, culturi considerate „tradi­ţionale“ pe plan local şi care acoperă 90% din totalul cerealelor.

„Producţia este mai mare ca urmare a vremii bune. Dacă mai plouă o dată în iunie şi încă o dată în luna iulie, cred că nu va fi un an cu probleme. La porumb o pro­ductivitate medie de cinci tone la hectar este realizabilă şi la păioase de 4,5 tone/hectare“, crede Ştefan Gheorghiţă, directorul general al producătorulu de seminţe agricole certificate Caussade Semences, care este în acelaşi timp şi fermier cu 600 de hectare în Brăila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO