Eveniment

Vrancea: Două drumuri naţionale, închise din cauza viscolului; mai multe maşini, blocate în zăpadă

Vrancea: Două drumuri naţionale, închise din cauza...

Autor: Departamentul Corespondenti

17.01.2016, 10:58 229

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, în prezent, două drumuri naţionale din judeţ - DN 23B (Maicăneşti - Ciorăşti) şi DN 2N (Bogza - Dumbrăveni) - şi două drumuri judeţene - DJ 204P pe sectorul DN 2 E85 - Gugeşti şi DJ 202F între Mihălceni şi Băleşti - sunt închise circulaţiei, din cauza ninsorilor.

În ultimele ore, cel puţin zece autoturisme au rămas blocate în nămeţi, cele mai multe în zona de sud şi sud-est a judeţului, o parte dintre acestea fiind deblocate de echipele de intervenţie.

Astfel, la ora transmiterii acestei ştiri, şase autoturisme în care se află 15 persoane mai sunt blocate în zăpadă pe DJ 204P, care face legătura între Dumbrăveni şi Gugeşti. Echipajele de deszăpezire încearcă să ajungă în zonă.

La primele ore ale dimineţii, o ambulanţă care trebuia să ajungă la un copil de un an care avea febră a rămas înzăpezită în localitatea Obrejiţa, fiind nevoie de intervenţia unui autogreder, care a însoţit autosanitara până la destinaţie. Copilul a fost preluat de medici şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un taximetru în care se aflau cinci persoane a rămas blocat în zăpadă pe drumul spre localitatea Coroteni. În zonă a ajuns o volă de la Serviciul de Voluntari ISU Vrancea şi a reuşit să scoată autoturismul din zăpadă. O altă intervenţie a avut loc în Sihlea, unde un autoturism în care se afla o persoană a rămas înzăpezit, după ce şoferul maşinii a derapat şi a ieşit în afara şoselei.

În judeţul Vrancea, continuă să ningă viscolit, cel mai mare strat de zăpadă - de 12 centimetri - fiind în localitatea Martineşti.

Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt, până duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO