Eveniment

WikiLeaks: Claudiu Săftoiu vorbea, în 2006, de îngrijorări privind o posibilă paralizie a preşedintelui

Autor: Mediafax

28.03.2011, 17:08 29

Fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu i-a spusofiţerului politic al ambasadei SUA, în mai 2006, în contextuloperaţiei de hernie la care a fost supus şeful statului, cădoctorii au fost îngrijoraţi de o posibilă paralizie dacă operaţianu s-ar fi produs imediat, relatează Jurnalul Naţional citat deMediafax.

Publicaţia citează un document neclasificat, atribuit ambasadeiSUA, şi care ar fi fost obţinut de Wikileaks, în care se vorbea, pe9 mai 2006, despre operaţia de hernie de disc a preşedinteluiBăsescu.

"Preşedintele României Traian Băsescu a fost supus unei operaţiipentru hernie de disc în dimineaţa zilei de 9 mai, marţi, laSpitalul Universităţii din Viena, Allgemeines Krakenhaus. El a fosttransportat cu un avion în seara precedentă. Un comunicat de presăal Preşedinţiei arată că doctorii sunt optimişti în ceea cepriveşte starea lui Băsescu şi anticipează că timpul de recuperareva fi de aproximativ şapte zile", se arată în documentul citat deJurnalul Naţional. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO