Eveniment

World Economic Forum: România, pe locul 42 din 130 de ţări în Human Capital Index. „Fără o politică de atragere şi retenţie a talentelor, investiţiile vor merge în altă parte“

World Economic Forum: România, pe locul 42 din 130 de...

Autor: Adelina Mihai

22.09.2017, 00:07 1243

Human Capital Index, un indicator realizat de World Economic Forum care este folosit de multinaţio­na­le pentru a-şi planifica strategia viitoare privind forţa de muncă, plasează România pe locul 42 din 130 de ţări în 2017. Poziţia României de anul acesta este în scădere cu 4 locuri faţă de anul trecut.

Anul acesta, România a marcat un punctaj scăzut la calitatea educaţiei şi la disponibilitatea angajaţilor calificaţi.

„România trebuie să îşi amelioreze sistemul de învăţământ şi să ducă o politică de reţinere şi atragere a talentelor – fără ele investiţiile vor merge în altă parte“, a spus Anca de Maio, Global Business Solutions - Career Services & Practices în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane Mercer.

Human Capital Index măsoară profilul fiecărei ţări în funcţie de patru dimensiuni: Capacity (care măsoară, în principal, investiţiile anterioare în educaţia formală), Deployment (aplicarea practică şi acumularea de abilităţi prin intermediul muncii), Development (educaţia formală a viitoarelor generaţii de angajaţi şi perfecţionarea competenţelor sau recalificarea angajaţilor existenţi) şi Know-How (cât de mult se folosesc în piaţa muncii abilităţile specialiştilor din anumite domenii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO