Eveniment

YKK deschide fabrica de la Buftea

13.05.2005, 20:04 338

Compania YKK Romania, membra a grupului japonez cu acelasi nume, inaugureaza astazi fabrica de fermoare din apropierea Bucurestiului, investitie care se ridica la 13,5 milioane de euro.

Constructia unitatii, amplasata in Buftea, a inceput in urma cu doi ani, dar a inceput sa produca inainte de deschiderea oficiala. Astfel, compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 2,6 milioane de euro si previzioneaza vanzari duble in 2005, pe fondul relocarii activitatilor firmelor mari de textile din Europa de Vest.

YKK a deschis in 1998 o reprezentanta in Romania, si a infiintat in 2001 societatea YKK Romania SRL, cu un capital de peste 351 miliarde de lei.

Strategia pe termen mediu in regiune a grupului presupune dezvoltarea YKK Romania ca o importanta capacitate de productie, aflata la mijlocul distantei catre piata Uniunii Europene, spun oficialii firmei.

Pentru anul 2007 este planificata extinderea fabricii, prin dublarea capacitatii de productie.

YKK Romania produce fermoare pentru producatorii din industria usoara de pe piata romaneasca, dar si pentru firme din Franta, Italia, Turcia si Marea Britanie.

Peste 30% din productie merge la export, iar restul pe piata autohtona, la peste 600 de firme. Fabrica din Romania furnizeaza accesorii pentru aproape toate companiile romanesti care produc pentru marcile internationale de imbracaminte, de la Steilmann, Hugo Boss si Levi''s, pana la marci sportive precum Nike si Adidas.

YKK Group a fost infiintata in 1934, in Japonia, ca producator de accesorii vestimentare si in prezent desfasoara activitati in peste 70 de tari din intreaga lume. Cifra de afaceri anuala a grupului este de aproximativ 6 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO