Eveniment

Zero plăţi pe fonduri UE la Transporturi în luna mai

Zero plăţi pe fonduri UE la Transporturi în luna mai

Ministrul Anca Boagiu a plătit în ultimele trei luni din fonduri UE doar 2,7 mil. euro pentru infrastructură

Autor: Gabriel Razi

14.06.2011, 23:58 2300

Ministerul Transporturilor nu a plătit în luna mai niciun bandin fonduri europene pentru proiectele de infrastructură.

Ultimele trei luni au fost cele mai proaste din acest anpentru absorbţia de fonduri europene, plăţile pentru infrastructurăfăcute în această perioadă ridicându-se la 2,7 milioane deeuro.

În perioada 2007-2013 România are disponibile fonduri europenede 4,5 miliarde de euro pentru infrastructură, însă la sfârşitullunii mai responsabilii din Ministerul Transporturilor reu­şiserăsă plătească din aceşti bani sub 120 de milioane de euro, adică2,6% din total. Luna trecută au primit însă undă verde de laBruxells trei contracte în valoare totală de 270 de milioane deeuro.

Transporturile afirmă însă că de acum vor începe plăţile."Pentru toate cele opt tronsoane de autostradă cu contracte semnateinclusiv cele din luna mai primele plăţi (avansuri) se vor facepână la sfârşitul lunii iunie şi vor avea o valoare de 709 milioanede lei (170 mil. euro)", afirmă responsabili din cadrul DirecţieiGenerale Re­laţii Financiare Externe din MTI.

Chiar şi aşa, POS Transport ar rămâne pe ultimul loc cu cele maimici plăţi dintre toate cele şapte programe prin care Româniaatrage finanţare europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO